ZZP-ers

Harderwijk Zijn wij Samen!
ZZP-er

Veel zelfstandige ondernemers zijn financieel getroffen door de coranacrisis. De Nederlandse overheid en de gemeente doen er alles aan om ook zzp’ers te helpen.
Samen proberen we zoveel mogelijk de lokale economie te steunen in deze heftige periode. Ons motto luidt daarom ook: “Wees Loyaal, Koop Lokaal.

Op deze pagina vindt je links naar de info/regelingen die voor zzp’ers beschikbaar zijn. Wij werken er hard aan om deze informatie steeds zo actueel mogelijk te houden. Heb je zelf aanvullingen of nuttige tips laat het ons weten,Harderwijk zijn wij samen!

Harderwijk zijn wij samen!

Door de maatregelen van het Rijk om de verspreiding van het Corona-virus te beteugelen verliezen veel  zelfstandige ondernemers, waaronder zzp-ers, noodgedwongen inkomsten. Net als bij grote ondernemingen wil het kabinet deze zelfstandige ondernemers ondersteunen, zodat zij daarna hun bedrijf kunnen voortzetten. Het kabinet komt daarom met een tijdelijke voorziening voor drie maanden die zo snel mogelijk ingaat. Zelfstandige ondernemers met financiële problemen kunnen een beroep doen op deze voorziening, die uitgevoerd wordt door gemeenten.

Ondersteuning kan worden aangevraagd in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of voor bedrijfskapitaal. De uitkering voor levensonderhoud vult het inkomen aan tot het sociaal minimum. Op een lening voor bedrijfskapitaal kan een beroep worden gedaan om liquiditeitsproblemen op te lossen.

De tijdelijke regeling is aanvullend op de overige maatregelen die worden getroffen in fiscaliteit en in de borgstellingssfeer voor ondernemers en is geënt op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

https://sociaal.meerinzicht.nl/coronavirus/tozo-regeling-aanvragen/

Voor overige regelingen zoals TOGS en BMKB zie:

https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/

Heb je vragen, aanvullingen of tips? Meld het via onderstaand formulier

CONTACTPERSONEN

Jos Disselhorst Accountmanager Bedrijven Gemeente Harderwijk 0341-411411

Adinda Keizer Ambassadeur ZZP Nederland 06-22330531

Of stuur een e-mail naar: economischezaken@harderwijk.nl

Nieuws

voor ZZP-ers
233