Ondernemers Wijkwinkelcentra

Harderwijk zijn. wij samen!
Drielanden

 

De wijkwinkelcentra spelen een belangrijke rol binnen de verschillende wijken in Harderwijk. Als aankooplocatie voor de (dagelijkse) boodschappen maar ook voor de sociale cohesie. Als ondernemer in deze winkelgebieden draag je hieraan bij. Ons motto luidt daarom ook: “Wees Loyaal, Koop Lokaal.

 

Voor iedere ondernemer heeft deze Corona crisis een andere impact en roept vragen op hoe hiermee om te gaan. Zo zijn o.a. horecazaken en kappers gesloten, maar krijgen supermarkten aanzienlijk meer bezoekers. Dit levert aan beide kanten de nodige uitdagingen voor jou als ondernemer.

 

Naast de maatregelen vanuit de landelijke overheid en de gemeente bieden we via dit platform de mogelijkheid om vragen te stellen maar ook tips met andere ondernemers uit te wisselen.

 

Op deze pagina vind je een overzicht van de maatregelen en tegemoetkomingen die inmiddels beschikbaar zijn. Wij werken er hard aan om deze informatie steeds zo actueel mogelijk te houden. Heb je zelf aanvullingen of nuttige tips of zoek je ondersteuning in de keuzes die voorliggen? Stuur dan een mail naar: economischezaken@harderwijk.nl.

 

Harderwijk zijn wij samen!

Alleen als je zelfstandige bent, dus een eenmanszaak of een VOF hebt, kun je de TOGS regeling aanvragen, als DGA val je onder de NOW regeling.

Het is erg belangrijk om samen tot een huurverlaging te komen. Niet betaalde huur zal uiteindelijk toch betaald moeten worden.

Een verhuurder kan en mag een huurder er niet zo maar uit zetten. Belangrijk is om altijd in overleg te zijn met de verhuurder. Speel open kaart en toon de financiële noodzaak om een huurkorting te krijgen aan. 

Nee, je mag geen huurkorting eisen. Indien je schade oploopt en dit kan aantonen met omzetcijfers/jaarcijfers, dan heb je een goede reden om huurkorting te vragen.

Een verhuurder kan nu wel voor de komende 2 tot 3 maanden op zijn/haar strepen gaan staan, maar dan is de kans groot dat er de komende paar jaren geen huurder meer te vinden is voor zijn/haar pand. Overleg en wees transparant.

In de sommige gevallen is een huurkorting niet gunstig. Neem contact op met onze hulplijnen zoals de jurist of de accountant. Zij kunnen dit bekijken en uitleggen.

Als winkelier ben je verantwoordelijk voor de orde en veiligheid in de winkel en voor het naleven van de opgestelde gedragsregels. Van klanten wordt verwacht dat ze de gedragsregels volgen. In noodgevallen kan de winkelier een beroep doen op handhaving door de overheid, net als bij winkeldiefstal.  

Als winkelier zie je erop toe dat er niet meer mensen in de winkel zijn dan volgens het protocol is toegestaan, omdat dat risico’s voor verspreiding van het corona-virus meebrengt. Je kunt dus klanten vragen te wachten of later terug te komen. 

Heb je vragen, aanvullingen of tips? Meld het via onderstaand formulier

CONTACTPERSONEN

Nicole Dirksen, tel: 0341 411469

Nieuws

voor Ondernemers Wijkcentra
231