Ondernemers Binnenstad

Harderwijk zijn wij samen!
Vuldersbrink

De impact van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Nederlandse overheid maar ook de gemeente heeft inmiddels de nodige regelingen geïntroduceerd om jullie ondernemers te steunen. Samen proberen we zoveel mogelijk banen te behouden in deze heftige periode. Ons motto luidt daarom ook: “Wees Loyaal, Koop Lokaal.

 

Op deze pagina vind je een overzicht van de maatregelen en tegemoetkomingen die inmiddels beschikbaar zijn. Wij werken er hard aan om deze informatie steeds zo actueel mogelijk te houden.

Harderwijk zijn wij samen!

Alleen als je zelfstandige bent, dus een eenmanszaak of een VOF hebt, kun je de TOGS regeling aanvragen, als DGA val je onder de NOW regeling.

Het is erg belangrijk om samen tot een huurverlaging te komen. Niet betaalde huur zal uiteindelijk toch betaald moeten worden.

Een verhuurder kan en mag een huurder er niet zo maar uit zetten. Belangrijk is om altijd in overleg te zijn met de verhuurder. Speel open kaart en toon de financiële noodzaak om een huurkorting te krijgen aan. 

Nee, je mag geen huurkorting eisen. Indien je schade oploopt en dit kan aantonen met omzetcijfers/jaarcijfers, dan heb je een goede reden om huurkorting te vragen.

Een verhuurder kan nu wel voor de komende 2 tot 3 maanden op zijn/haar strepen gaan staan, maar dan is de kans groot dat er de komende paar jaren geen huurder meer te vinden is voor zijn/haar pand. Overleg en wees transparant.

In de sommige gevallen is een huurkorting niet gunstig. Neem contact op met onze hulplijnen zoals de jurist of de accountant. Zij kunnen dit bekijken en uitleggen.

Als winkelier ben je verantwoordelijk voor de orde en veiligheid in de winkel en voor het naleven van de opgestelde gedragsregels. Van klanten wordt verwacht dat ze de gedragsregels volgen. In noodgevallen kan de winkelier een beroep doen op handhaving door de overheid, net als bij winkeldiefstal.  

Als winkelier zie je erop toe dat er niet meer mensen in de winkel zijn dan volgens het protocol is toegestaan, omdat dat risico’s voor verspreiding van het corona-virus meebrengt. Je kunt dus klanten vragen te wachten of later terug te komen. 

Heb je vragen, aanvullingen of tips? Meld het via onderstaand formulier:

CONTACTPERSONEN

Nicole Dirksen, Tel: 0341 – 411469 (Detailhandel)

Miranda Engelgeer, Tel: 0341 411266 (Horeca)

Ben Kooyman, Tel: 06 48006801 (Centrum Adviseur)

 

Gebruik het contactformulier of stuur een mail naar economischezaken@harderwijk.nl.

Nieuws

voor ondernemers in de Binnenstad van Harderwijk
230