Horeca, Toerisme & Events

Harderwijk Zijn wij Samen!
harderwijklive-foto-facebook.jpg

De impact van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Nederlandse overheid maar ook de gemeente heeft inmiddels de nodige regelingen geïntroduceerd om jullie ondernemers te steunen. Samen proberen we zoveel mogelijk banen te behouden in deze heftige periode. Ons motto luidt daarom ook: "Shop Local!"

Heb je vrangen, aanvullingen of nuttige tips stuur dan een mail naar: economischezaken@harderwijk.nl.

Harderwijk zijn wij samen!

Brief heropening horeca Burgermeester

Bijgaand de brief van de Burgermeester richting de horeca-ondernemers inzake de heropening van de Horeca op maandag 1 juni aanstaande. 

Voor ondernemers die al de aanslag hebben betaald zal 50% van de aanslag gerestitueerd worden. 

De precariobelasting is een belasting voor het gebruik van gemeentegrond; die kan bestaan uit een terras of door het gebruik van uitstalling op gemeentegrond. 

De overheid kan pas een aanvraag voor een steunmaatregel in behandeling nemen of de overheid kan pas beslissen op een aanvraag voor een steunmaatregel als u al uw administratieve zaken helemaal op orde hebt. Bijvoorbeeld; uw inschrijving in de KVK dient juist te zijn (denk hierbij ook aan juiste bezoekadres en omschrijving van de activiteiten van uw bedrijf), van al uw medewerkers dient u te beschikken over de juiste gegevens zoals o.a. een geldige ID, een arbeidsovereenkomst, diploma's. Ook dient u aan alle vereiste vergunningen en of meldingen te voldoen die op uw bedrijf van toepassing zijn (denk hierbij aan exploitatievergunning, drank- en horecavergunning, meldingen in het kader van de Wet Milieubeheer e.d). Als iets niet op orde is, wordt uw aanvraag afgewezen of wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen.  

Heb je vragen, aanvullingen of tips? Meld het via onderstaand formulier

CONTACTPERSONEN

Evenementenorganisatoren, toerisme en recreatie: Irina Faber, tel:  0341 411366

Horeca: Miranda Engelgeer, tel: 0341 411266

Events: Marcel Schipper, tel: 06 53159815

Nieuws

voor Events
232